Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sephiria
Wto 02 Cze, 2009 20:08
FF1+2 Dawn of souls HELP!!
Autor Wiadomość
Oray80 
Kupo!
#28279 - TTA



Wiek: 40
Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 125
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 09:26   

Znowu problem , tym razem z ff2 w wersji na GBA.

Mianowicie , zdoby?em obie maski , gada?em z Hild? , Gordonem , magami w wiosce i nie wiem jeszcze z kim , a po dotarciu do mysidan cave , za choler? nie mog? u?y? na swoim duplikacie maski. Ca?y czas po zagadaniu , sobie ta?cz? i tyle , menu si? nie ukazuje ani nic. Czy jest mo?liwo?? ?e mam za bardzo napakowane postacie ?? Odwali?em numer i podczas pocz?tków gry troch? pakowa?em aby si? przekona? czy mo?na zdoby? czar Holy przed doj?ciem do dru?yny Minwu. Uda?o si? :) Tylko ?e troch? odwiedza?em wszystkie lokacje w zupe?nie innej kolejno?ci ni? przewiduje to gra. Tylko to przychodzi mi do g?owy. No chyba ?e co? innego pomin??em. HELP!
_________________
www.ttadvance.ca - let's play
 
 
 
Jaco 
Dark Flan
Blame yourself or god...



Wiek: 33
Dołączył: 26 Lis 2004
Posty: 1485
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 14:20   

Ten moment by? zawsze jaki? problematyczny. Na szybkiego mog? tylko zapyta?, czy u?y?e? jednej z tych masek na pos?gu w mie?cie magów (Mysidia?). Nadmierne pakowanie nie powinno "popsu?" gry w ?aden sposób.

Oray, widz? ?e ostro Ci? wzi??o na wszystkie cz??ci FF :>
 
 
Oray80 
Kupo!
#28279 - TTA



Wiek: 40
Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 125
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 17:58   

Doink , Ta to chodzilo ( prawy alt mi nie dziala - zaraz bede musial klawierke naprawic ) wlasnie o to. Gram bez solucji , i jakos zapomnialem o tym drobnym fakcie :)

Masz racje Jaco . Jakos mnie wzielo , gdy juz mam dosc jakiejs czesci biore sie za inna. Gdy teraz znudzi mi sie ff2 pewnie zajrze do ffta , bo dawno nie gralem .
_________________
www.ttadvance.ca - let's play
 
 
 
grzgrzegorz
Kupo!


Dołączył: 28 Gru 2012
Posty: 7
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:30   

Gdzie mo?na zdoby? w FF2 blood sword_(chodzi o ten miecz, co wysysa ?ycie)?

R: Go? mówi?a, ?e bierze urlop, ale nie martw si? Jaco, czuwam i ostrzegam :P
Ostatnio zmieniony przez Raven Sob 16 Lut, 2013 19:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Jaco 
Dark Flan
Blame yourself or god...



Wiek: 33
Dołączył: 26 Lis 2004
Posty: 1485
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 18:24   

grzgrzegorz napisał/a:
gdzie mo?na zdoby? w FF2 blood sword( chodzi o ten miecz co wysysa ?ycie)?

Dzizas... ludzie... Go pobanuj ich :<


JACO DNIA Pi? 19 Sty, 2007 15:39 napisał/a:
Ju? ze 2 razy kto? o to pyta?, nastepnym razem u?yj opcji szukaj :P


po czym wklei? swoj? wiadomo?? napisan? kolejne lata wstecz... gdzie napisał/a:
W mie?cie Fynn (Phin) w domu Paula (lewy dolny róg). Jako? pod koniec gry, jak u?yjesz has?a 'cyclone' (pono? trzeba to zrobi? przed pokonaniem cyklony, ale nie pami?tam ) Paul powie Ci o tajemnym pokoju w jego domu. Id? na prawo od ?ó?ka, przejd? przez ?ciane i tam w której? skrzynce jest Blood Sword.




 
 
Zernat
Kupo!


Dołączył: 16 Lut 2014
Posty: 4
Wysłany: Nie 16 Lut, 2014 08:00   

Witam, mam problem z FF 1. By?bym wdzi?czny za pomoc :)

Jestem ju? przy ko?cówce, jestem w wierzy Chaosu, cofn??em si? w Czasie, przeszed?em si? 3 pietra w gór?, ale nie znaaz?em tam nic ciekawego pró?z skrzynek. Zacz??em wi?c schodzi? w dó?, z tego co wyczyta?em to tam powinni zacza? si?bossowie itd.

Jednak gdy schodz? na poziom B1, jestem w malutkiej sali, wychodz? drzwiami pó?nocnymi i jestem w bardzo du?ej sali która jest pusta, tzn ?adnych drzwi, bossów, przedmiotów do u?ycia ani nic.

Mam wersj? z PS Stora na PSP/Vit?, gram na Vicie.

Czy mo?e móg?by mi kto? pomóc ?

Dzi?ki i Pozdrawiam :)

2Edit: Wybaczcie, pomy?la?em, ?e po napisaniu tego posta sprawdz? ostatni raz poradnik, i wreszcie wpad?em na rozwi?zanie xd

Moja wina, sprawa nieaktualna :P

[ Dodano: Pon 17 Lut, 2014 14:14 ]
Jednak znów potrzebuj? waszej pomocy, ale ju? z Chaosem.

Gram w wersj? na PSP/Vita na Vicie.

Ile ten Chaos ma HP ? Mam dru?yn? na ?rednio 52 - 53 poziomie.

Zanim Chaos si? uleczy? machn??em mu ponad 7500 dmg (liczy?em), pó?niej ten si? uleczy? za 9999, i po tym zanim mi wszystkich zabi? nastuka?em mu jeszcze ponad 15200 dmg. Ile to bydle ma hp ? xD

Pozdrawiam.
 
 
Ababeb 
Dark Flan
Capitalism, ho!



Wiek: 29
Dołączył: 25 Kwi 2005
Posty: 1243
Skąd: Czwórmiasto
Wysłany: Sro 19 Lut, 2014 21:02   

W wersji na PSP Chaos ma 20 000 HP.
_________________
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
 
 
 
Zernat
Kupo!


Dołączył: 16 Lut 2014
Posty: 4
Wysłany: Nie 23 Lut, 2014 17:43   

Rozumiem, dzi?ki. Czyli trza przygrindowa?.

A z czystej ciekawo?ci, jak ma si? poziom trudno?ci wersji FF'ek na PSP do tych pierwszych, starszych i do tych nowszych na androida ?
 
 
qfas 
Cactuar
Skwaszony Buc



Wiek: 30
Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 207
Wysłany: Pon 24 Lut, 2014 10:24   

FF na NES-a to mord?ga, poziom trudno?ci jest co najmniej o dwa oczka wy?szy. Przechodzi?em je raz i to mi w zupe?no?ci wystarczy. Dawn of Souls jest z?agodzone wzgl?dem orygina?u, na port na Androida to pono? ta sama gra, co na PSP.
_________________
Teksty w podpisach zazwyczaj tr?c? sztamp?.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 16