Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sephiria
Wto 02 Cze, 2009 22:32
FF8 pc - problem graficzny
Autor Wiadomość
sliwkacz
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 17:29   FF8 pc - problem graficzny

Witam wszystkich.
Wzięło mnie ostatnio natchnienie, żeby znów zagrać w finala 8 i tu problem powstaje, bo mimo pobraneg patcha dla kart nvidii grafika nie wyglada tak jak powinna. Wokół textur gormadzą się duże czarne kwadraty co psuje juz i tak słaba grafikę. Pogrzebałem trochę w internecie i znalazłem jakis patch poprawiający rozdzielczość, który rzeczywiście działa z tym jednak problemem, że gra stopniowo zwalnia aż w końcu całkiem się zatrzymuje. Może ktoś z was może mi coś poradzić albo co zrobić z samym finalem albo ptachem na rozdzielczość który nazywa się FF8_launcher.

Ivy 
Moderator
Zmora

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 20:38   

Pirat czy oryginał? xD

sliwkacz
[Usunięty]

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 21:32   

Jasne, że oryginał. Kupiony w roku premiery FF8 :) . Proszę o pomoc.

Ivy 
Moderator
Zmora

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 21:35   

Z doświadczenia z wersją PC wiem, że im nowsza karta graficzna, tym wiecej problemów z wyświetlaniem grafiki w FF8, wiec jedyna moja rada- kombinować ze sterownikami i patchami ile wlezie. albo kupić kopię na psx i się więcej nie użerać. ;) Sorry że tylko tyle ale mnie ta walka z FF8 zajęła sporo czasu a i tak grafika była gorsza niż ta na konsoli.

Rusty 
Cactuar

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 23:54   

http://forums.qhimm.com/index.php?topic=7248.0 kombinuj. Na moim GTX 280 średno chodzi... a poważnie, to z tym loaderem chodzi lux, polecam i pochylam się.

sliwkacz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 17:42   

Rusty z tej właśnie stronki ściągnąłem launchera. Z patchami ciągle kombinuje i lipa ;/. będę musiał giere przejśc z ustawieniem software w grafice chyba...;/ Jak już pisałem przy launcherze chodzi mi co raz wolniej a potem sie zamraża...

diesvindu 
Kupo!

Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 13:06   

Odnawiam temat, bo mam ten sam problem. Mój GeForce 9600GT powoduje czarne kwadraty na całym ekranie :/ screen: http://i46.tinypic.com/2vkjewn.jpg

Zassałem ze strony EIDOS patch do kart GeForce, ale nadal mam ten sam problem.

Jak ten problem rozwiązać? :(

Arxel 
Kupo!

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 03:45   

Popytać kolegów, poszperać na allegro czy innym e-bayu, skołować sobie wersję na psx i grać na emulatorze, gaaa...

Odpowiedz do tematu